Wat kost tegenwoordig een begrafenis?

Op onze website kunt u aan de hand van uw wensen uit rekenen hoeveel uw begrafenis gaat kosten. Een begrafenis is vaak duurder dan een crematie. De totale kosten van uw uitvaart kunnen aardig oplopen. De goedkoopste begrafenis kost ongeveer 5.000 euro. U heeft dan een “basis” begrafenis met ongeveer 50 gasten. Komen er 100 gasten, dan komt er al snel een paar honderd euro bij. Heeft u veel kennissen, familie en vrienden en komen er meer dan 250 mensen op uw begrafenis, dan lopen de kosten op tot wel 7.500 euro. En dan heeft u nog niet eens gekozen voor een luxe uitvaart maar juist voor een “sobere begrafenis”.

Een normale begrafenis met veel gasten

Komen er 300 mensen op een “normale” begrafenis, dan lopen de kosten snel op tot boven de 12.000 euro. De kosten van een begrafenis kunt u alleen bepalen als u precies voor ogen heeft hoe uw begrafenis eruit moet komen te zien. Wilt u de begrafenis eenvoudig houden of kiest u juist voor een hele luxe begrafenis? Over uw wensen en eisen zal u moeten nadenken omdat deze heel persoonlijk zijn.

Hieronder kunt u uitrekenen wat uw uitvaart zal gaan kosten

Maak een berekening van de kosten van uw begrafenis. U kunt verschillende berekeningen maken om een goed beeld te krijgen van de kosten en uw wensen. Als u nog geen uitvaart verzekering heeft kunt u na de berekening een passende uitvaartverzekering afsluiten of vrijblijvend een offerte aanvragen bij de verzekeraar van uw keuze.
Om uw nabestaanden niet met hoge kosten achter te laten is het verstandig om een uitvaart verzekering af te sluiten. Denk hierbij niet alleen aan een verzekering voor uzelf maar ook voor uw kind(eren). Hoe jonger u deze verzekering afsluit, hoe goedkoper de uitvaartverzekering is.